fredag 6 november 2015

Veckobrev vecka 45

Blomning, Blomma, Färgglada, Växt, Stäng


Hej på er och glad fredag!

Nu är vi igång igång igen efter höstlovet. Vi har haft en mycket bra vecka och alla är pigga och glada.

Vi vill allra först påminna om att alla är lediga från skolan nu på måndag den 9/11. Gården är öppen för inskrivna barn. De ska då gå Rösjön runt så är man på Gården den dagen så är det kläder efter väder som gäller. Skolan ordnar med korv till grillning m.m.

Nästa lördag, den 14/11 har skolan öppet hus mellan 09.00- 12.00. Det är en obligatorisk skoldag för alla, men skulle det vara så att man inte har möjlighet att komma så ska man söka ledigt via en ledighetsansökan. 

I matematiken har vi skickat hem ett matteblad som ska vara färdigt nästa vecka. 

Till på måndag är det engelskaläxa som vanligt. Både glosor plus en text i textbook. 

Vi börjar med 3-veckorsbok igen. Den ska vara utläst fredagen den 27/ 11. Det ska skrivas i "Läsloggen" och den ska visas upp för mig varje fredag. Precis som förra gången. En liten sammanfattning av vad man precis har läst.

Här kommer en liten text från IKT-ansvariga Lotta malm:

Rösjöhack (för årskurs 3-6) är i full gång! Det tredje tillfället äger rum den 18 november, kl 16.30-18.00, och det finns fortfarande några platser kvar.

På Rösjöhack leder Fredrik Lindmark (förälder på skolan) övningar som ger en inblick i vad programmering är, och hur det går till. Deltagare behöver inte ha någon erfarenhet av programmering men de som har programmerat tidigare är också varmt välkomna! Vi prioriterar att få en jämn fördelning mellan flickor och pojkar.

Programmeringen sker i lite olika miljöer, som Scratch och Learn to mod. Läs mer om Rösjöhack på bloggen.

Info om anmälan hittar du på Rösjöhacks blogg, genom att klicka här.


Ha en trevlig helg! 

Karin, Karin & Narmin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar