fredag 13 november 2015

Veckobrev vecka 46

Klicka för stor bild


Hej!

Ännu en bra vecka är snart till ända. Dock har vi ju en skoldag kvar..i morgon lördag. 

Dagen i morgon börjar klockan 09.00. Vi kommer hinna med tre lektioner a´40 minuter samt två raster innan klockan 12.00 då dagen slutar. Som vanligt kommer det att finnas möjlighet att köpa fika i någon av våra caféer. I vår klass kommer Karin Nacke att finnas med er. Karin W finns på skolan men har lektioner i en annan klass då. Hjärtligt välkomna är ni alla till vårt Öppna hus i morgon.

Vi var ju lediga i måndags och därför blev det ingen genomgång av något nytt kapitel i engelskaboken. Därav ingen engelskaläxa till på måndag.

Rösjöskolan erbjuder väldigt bra föreläsningar under året och den 24/11 är det dags för nästa. Länk till information finns här: Föreläsning om retorik och growth mindset

Vecka 48 är skolan med i "Matsalskampen". All mat som slängs ska vägas och blir det inte så många kilon så har vi möjlighet att vinna en slant. Detta är ett bra tillfälle att dels minska matavfallet samt göra eleverna uppmärksamma på att vara rädda om miljön, 

Vi har under veckan pratat med eleverna i klassen om mobilanvändningen. Varje morgon låses ju mobiler och nycklar in och eleverna får dessa tillbaka vid skoldagens slut. De elever som går på gården får ha mobilerna i fickan, men dessa får ej användas. Vi är restriktiva med att eleverna får ringa hem från skolans telefon gällande lek med kamrater osv. Vi skulle verkligen uppskatta om allt sådant bestäms dagen innan. Det blir mycket rörigt efter skolan och mobilerna används flitigt just nu trots dessa bestämmelser. 
Vi uppskattar också om ni föräldrar inte ringer på barnens mobiler under skoldagen. De är ofta inte  avstängda utan helt plötsligt ringer det i vårt låsta skåp under lektionerna. Behöver ni få tag på ert barn och det är något viktigt, under dagen så ring till expeditionen och de kopplar er hit till oss.

Nu hoppas vi få träffa många av er i morgon och tills dess får ni ha en trevlig fredag!

Mvh Karin, Karin & NarminInga kommentarer:

Skicka en kommentar