torsdag 14 januari 2016

Veckobrev v.2

                                       God fortsättning på det nya året önskar vi er alla.

Jag och Narmin börjar med att tacka för de fina julblommorna som vi fick av klassföräldrarna på julavslutningen. Vi hoppas att ni alla har haft en skön julledighet och att ni precis som vi tycker att det känns skönt att komma in i rutinerna igen. Det var riktigt roligt att träffa alla eleverna igen och vi har haft en bra vecka och är nu redan i full gång. 

Karin Westins efterträdare Janina Malmberg börjar inte förrän den 25/1 så de två första veckorna jobbar jag heltid i klassen. I övrigt är det inga stora förändringar, schemat ser ut som förra terminen. 

På idrotten kommer vi att vara ute och ägna oss åt vinteridrott så länge snö och is ligger kvar. Fr o m nästa vecka är det alltså skridskor som gäller. Ta med egna eller låna i skolans skridskobod. Hjälm är obligatorisk när vi åker skridskor eller pulka. Efter uteaktiviteter kräver vi inte att eleverna duschar, men om så önskas så går det förstås bra. Varma kläder såsom täckbyxor, vantar, mössa och vinterkängor är viktigt nu när det är kallt ute. Eleverna är ute alla raster oavsett väder och några av dem klagar på att de fryser. Ett extra ombyte är också bra att ha liggande i skolan.

Förvarnar redan nu om att det är utvecklingssamtal v.5 (första veckan i februari). Om ni har önskemål om dag och tid så får ni gärna maila mig. Liksom förra gången kommer vi att erbjuda både morgontider och eftermiddagstider. Nästa fredag skickar jag ut ett schema över tiderna.  

Läxor till nästa vecka:
till på måndag: Läs och översätt kap 9 högt för en vuxen (gärna flera gånger för att träna uttal)+ lär dig att stava glosorna till kap 9
till på onsdag: intervjua dina föräldrar och ta med fakta till din egen tidslinje (skickar hem instruktion på papper idag fredag).

Dessutom är det bra att på öva på multiplikationstabellerna hemma. Eleverna har fått olika tips av mig på hur de kan öva och ju förr de blir säkra på tabellerna desto lättare kommer de att ha med multiplikation och division som just nu är temat i matematiken. Enkla tärningsspel där du slår två tärningar och multiplicerar prickarna med varandra, ta hem olika multiplikationsträningspapper som ligger uppkopierade i klassrummet, träna på datorn t ex på elevspel.se, mult.se, nomp, skolplus osv.

Trevlig helg önskar 
Karin och Narmin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar