fredag 12 februari 2016

Veckobrev v.6

Hej!

Då har ytterligare en vecka gått! Engelskaläxan denna vecka blev en succe'. De allra flesta elever hade förberett sin "minut" på ett mycket bra sätt och vi fick lyssna på många fina redovisningar. Några hade gjort fina presentationsbilder till sin redovisning, ett par stycken hade gjort filmer och många hade med sig föremål som de visade upp och alla vågade berätta på engelska! De var superduktiga!

Vår friluftsdag blev tyvärr en blöt historia, men vädret kan vi inte påverka och eftersom lunchen var avbeställd så var det bara att göra det bästa av dagen. Det blev några timmar på Vallen och jag tycker att eleverna kämpade tappert utan att gnälla fast många av dem blev väldigt blöta. Nästa vecka är det inga utflykter eller annat utan vi följer schemat som vanligt.

På fredagar kommer vi att arbeta med nyheter, reklam och information ett tag framöver. Till nästa fredag ska alla elever ta med sig en valfri nyhet. De ska läsa igenom den så att de vet vad den handlar om och kunna presentera den kort i en mindre grupp. Nyheten kan man ta från tidningar, nyhet från TV eller internet men man måste kunna uppge källa.

Den här veckan börjar vi även med läsläxa igen. Vi kommer till en början att göra på samma sätt som tidigare. De läser ur valfri bok och skriver en sammafattning som de lämnar in på torsdagar. De som inte har någon bok att läsa lånar en på måndag på bibliotekstiden.

Läxor
Till på måndag: engelska glosor + kapitel 12 i Textbook (läs och översätt)
Till på onsdag: Alla ska ha räknat klart fram till Diagnos 4. Fortsätt att träna på de multiplikationstabeller som du tycker är svåra.
Till på fredag:Läsläxa. Ta med en nyhet.

Trevlig helg!

Karin, Narmin och Janina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar