fredag 19 februari 2016

Veckobrev v.7

Hej!

Den här veckan har vi försökt runda av arbetet med vikingatiden. Vi kommer nästa vecka göra en avstämning av vad eleverna lärt sig. Det är inget man behöver läsa på hemma. Vi kommer också göra två mattediagnoser under nästa vecka. Nästa veckan är sista veckan vi arbetar med division och mutliplikation. Har man mycket kvar att räkna i boken behöver man räkna på hemma.

Engelskaläxan till måndag är att skriva en dikt på engelska my poem”.  Det kan ju verka svårt men, vi pratade i tisdags mycket om att dikter kan skrivas nästan hur som helst, de måste inte rimma och vi tittade på många exempel både på svenska och engelska. Ett förslag är eleverna samlar ord som de associerar med något som de gillar. Är det för svårt, skriv på svenska så hjälper Karin dem att översätta till engelska på lektionen på måndag. Detta är en ny utmaning och de flesta tyckte att det känns spännande.

På SOn har vi diskuterat de nyheter eleverna hade med sig. Nästa vecka kommer vi att börja med att några elever i taget har med sig en nyhet som de presenterar för klassen. De får med sig tips hem så att vet hur de kan förbereda sig.

Måndag direkt efter sportlovet är det halv studiedag. Eleverna slutar skoldagen efter lunch. Gården är öppen som vanligt.

Läxor:
Till på måndag: “My poem”
Till onsdag: Träna tabellerna om du fortfarande är osäker.

Till på fredag: Läsläxa. Nyheter - Adam, Alex och Noel

Trevlig helg!

Karin, Narmin och Janina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar