fredag 8 april 2016

Veckobrev v.14

Hej alla fina elever och föräldrar i klass 4c,
Hoppas att alla har haft en bra påsk. Tiden rusar fram och vi går nu in i den sista perioden av åk 4 (ca 2 månader kvar av läsåret). 
I måndags började Nicholas och Saba i 4c och hela klassen har gjort sitt bästa för att de ska känna sig välkomna och trivas hos oss. Det känns jättebra. En ny klasslista skickades hem i onsdags.

I onsdags lämnade Karin in alla batterier som klassen hjälpts åt att samla in till Clas Olsson i Stinsen. Vi fick ihop 52 kg, vilket är jättebra, men tyvärr inte kommer att leda till någon vinst av vare sig läsplattor eller tårtkalas. Vinsten är ändå att det har varit en aktivitet som har engagerat barnen, satt fokus på vikten av återvinning och stärkt klassammanhållningen. Det har varit härligt att se alla hjälpas åt och arbeta för ett gemensamt mål. Kanske kommer det att bjudas på tårta ändå ....😊
Skolsyster har den här veckan påbörjat hälsosamtalen med alla elever, hon fortsätter löpande till dess att alla hunnits med.
Eleverna har också fyllt i den årliga Olweusenkäten på datorn. Där svarar de på frågor om mobbning och trivsel i klassen.  Ska bli spännande att se om resultatet skiljer sig från förra året.

Från och med den här veckan har vi en gemensam bok som läsläxa. Det är "Drakskeppet" av Maj Bylock. Vi kommer att arbeta med texten i skolan och koppla ihop den med skrivuppgifter. Till varje vecka ingår några ord som är aktuella i texten, Eleverna ska kunna förklara vad de betyder och sätta in de i ett sammanhang. Eftersom vi kommer att arbeta med texten och läsa vidare tillsammans i klassen är det viktigt att alla har läst och har boken med sig till skolan på torsdagar. 

Den här veckan har vi haft påhälsning av löss igen, Det vore bra om ni kunde kolla igenom era barns hår så att vi kan bli kvitt dem. 

Nästa vecka:
Onsdag slutar eleverna 12.30 eftersom det är halv studiedag.
Torsdag och fredag är det utställning i Edsbergs centrum på elevernas alster från bildundervisningen. Vi går dit klassvis och föräldrar är också hjärtligt välkomna!

Läxor till:
Måndag: engelska glosor + läs och översätt kap 15 i textbook
Matematik: Under veckan avslutar vi kapitlet om tid. Ta hem om du inte tror att du hinner klart fram t o m diagnosen.
Torsdag: Läsläxa: Kapitel 3 (Det gömda skeppet) och 4 (Smygande steg i natten) (Läs gärna fler gånger så att det blir flyt i läsningen.) + ord som hör till kapitlen. 

Nyhetsrapportörer till fredag 15/4 är Jok, Kalle och Isabelle

Trevlig helg önskar Janina, Karin och Narmin

Den här veckan har två elever i klassen gjort elevernas veckobrev i podformat. Missa den inte!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar