fredag 22 april 2016

Veckobrev v.16

Hej!

Den här veckan har det tyvärr vart en del tråkigheter på rasttid. Vi har pratat mycket om hur vi vill ha det och alla vet mycket väl hur de ska uppföra sig för att alla ska trivas och ha roligt, både i klassrummet och på rasterna. När alla försöker att göra sitt bästa både på lektionerna och på rasterna så är 4C ett riktigt toppengäng!.

Under veckan så har skolsyster fortsatt med sina individuella elevsamtal. Det tar längre tid än beräknat eftersom många av barnen har haft mycket att prata om men det är väl investerad tid.

Vi har haft en uppsamlingsvecka i engelska, avslutat medeltiden i SO och jobbat med uppställning i de fyra räknesätten + tränat läsförståelsestrategier vid problemlösning. I svenska har vi jobbat vidare med fablerna. Vi håller också på med en del diagnoser i svenska som alla elever i åk 4 gör under april, detta för att kunna jämföra resultat mellan årgångar och andra skolor. Elevernas resultat redovisar vi på nästa utvecklingssamtal.

Nästa vecka:
Nästa vecka är det halv studiedag på torsdag. Fritids är öppet som vanligt för dem som är inskrivna.

Läxor v. 17
Måndag:
Skriv minst 10 meningar på engelska som passar ihop med bilden. Visa att du kan använda there is, there are, have, has och några av de prepositioner vi tränat på.
Torsdag:
Läs: kap.11 och 12.
Ta reda på ordens betydelse:
Ord: Kapitel 11 (Flykten) rovor, husbondefolk, puttrade, knippe, väsen, vinande, brusade, brått
Ord: Kapitel 12 (Gudarnas gåva) lingonmos, tordes, tultebarn,
Skrivuppgift: (Skriv i blå läxboken)
Gör en lista på ord och begrepp som beskriver miljön i texten.
Sammanfatta handlingen med några meningar.

Nyhetsrapportörer till fredag 29/4 är: Siham, Ebba och Nicholas

Tyvärr hann vi inte med pod-nyheterna den här veckan.

Trevlig helg önskar Karin, Narmin och Janina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar