fredag 29 april 2016

Veckobrev v.17

Hej!


Då har det redan gått en vecka till. Under den här veckan har vi arbetat vidare i matteboken och repeterat  addition och subtraktion. Vi har även tränat på avrundning. de elever som inte är klara fram till s.42 måste ta hem och räkna klart, senast till på onsdag. I måndags hade vi besök av miss Mac Donald från Skottland. Det var väldigt uppskattat av eleverna och det var roligt att se hur de ansträngde sig för att prata med henne.


I svenska har vi jobbat vidare med fabler och börjat  göra små filmer. Vi hoppas de blir klara under nästa vecka. Vi har även hunnit med att börja med religion och kristendomens intågande i Sverige.


I fönstret har vi gjort ett försöka att odla bonsaiträd av små frön Karin hade med sig från Japan. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går.


Föreläsning om läsförståelse
Måndag 2 maj kl 18.00 anordnar Rösjöskolan och föräldrarådet en föreläsning på skolan om vårt arbete med läsförståelse. Ingela Felth-Sjölund, speciallärare, och Carolina Öystilä, klasslärare på mellanstadiet, kommer att berätta om läsförståelsestrategier och hur vi på skolan arbetar med läsförståelse. Föreläsningen ger er som föräldrar en bakgrund och förståelse till arbetet kring läsförståelse och även stöd för hur ni kan hjälpa era egna barn. Vi riktar oss minst lika mycket till föräldrar på mellanstadiet, som till föräldrar till barn i början av sin skolgång. Läsförståelse som förmåga är en av de allra viktigaste och något som vi alla, oavsett ålder, kan behöva stöd i att träna och utveckla.


Sommarläger för barn som är hemma på sommarlovet
Kultur- och fritidskontoret erbjuder alla barn som är hemma på sommarlovet en gratis sommarlovsvecka på Sollentunavallen.
En vecka fylld av aktiviteter för barn 9-15 år som är hemma på sommarlovet, den 11-15 juli. I bifogad länk kan du läsa mer om lägret på webben. Där gör man också sin anmälan.

10/5 är det fritidshemmens dag. Det kommer då att vara roliga aktiviteter på skolgården hela eftermiddagen från kl.13.00.


Nästa vecka är en kort vecka då det är Kristi himmelfärdshelg och alltså ingen skola på torsdag och fredag. Det kommer därför heller inget veckobrev nästa vecka.


Läxor v. 18


Måndag:
Läs och översätt kap. 17.
Skriv klart ditt vykort till Karin


Onsdag: Räkna klart t.o.m. s. 42 i matteboken.


Läxor v. 19


Torsdag:
Läs: kap.15 och 16.
Ta reda på ordens betydelse:
kap. 15 (Odens korpar)
Ord: korpar, slumra, fasa, tassade, i detsamma, entoniga klickandet, sökte, tordes,
Kap 16 (Gullhova)
Ord: mödosamt, slingor, mejsel, vedtrave, raggig krake, gulvit fäll, karda ull, spinna garn
Skrivuppgift: (Skriv i blå läxboken)
  • Ta ut minst 5 meningar som beskriver hur Petite, Åsa känner sig.
  • Sammanfatta handlingen med några meningar.

Nyhetsrapportörer till fredag 13/5  är: Nicholas, Emmie och Alexander


Trevlig Valborg önskar Karin, Narmin och Janina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar