fredag 13 maj 2016

Veckobrev v.19

Hej alla föräldrar i 4c


Den här veckan har det känts som om sommaren redan är här och plötsligt inser man att sommarlovet närmar sig med stormsteg. Det är varmt i klassrummet och arbetsmoralen sjunker lite. Vi har ändå fått en hel del gjort.


Vi har fortsatt arbetet med Kristendomen och eleverna visar ett stort intresse och diskuterar gärna livets stora frågor och budskapet i de kända berättelserna i Bibeln. Då är det riktigt roligt att vara lärare!


På engelskan blev det nästan mer samhällskunskap då veckans tema var USA. Vi pratade om USA:s historia, indianer, slaveriet, utvandringen från Sverige på 1800-talet och nuläget med presidentvalet (Clinton och Trump). Vi pratade engelska och svenska lite om vart annat och även här var det så mycket frågor och ett sånt brinnande intresse så tiden bara försvann. Härligt med vetgiriga och intresserade elever!


I svenska har vi jobbat en del med rättstavning och fortsatt arbetet med fablerna. Den här veckan har jag lagt ut veckans skrivuppgift (Brevet hem) på Google Classroom för de som vill och kan skriva på dator hemma. Om man hellre vill kan man skriva i sin blå läxbok.


På mattelektionen i onsdags var det meningen att eleverna skulle sitta i små grupper och jämföra sina svar och berätta för varandra hur de löst flerstegsuppgifterna på matteläxan. Tyvärr är det flera elever som ofta "glömmer läxan hemma" och därför inte kan delta i uppgifter som denna på ett bra sätt. Så var det i onsdags och jag var ganska irriterad och mässade om vikten av att ta ansvar för sitt arbete och att böcker och annat som behövs i skolan inte blir liggande hemma. Även läsläxan är det många som inte gör. Det leder också till att de eleverna stör på lektionen eftersom de inte vet vad diskussionerna går ut på och därför inte kan delta. Vi har försökt att de elever som inte gjort läxan får stanna inne en rast för att göra ikapp. Några tar sitt ansvar och gör det medans några väljer att smita ut.


Läxor till v.20
Till tisdag: engelska glosor från de senaste kapitlen (inget nytt i Textbook)
Till på onsdag: klar t o m diagnosen på kap 6 (addition och subtraktion)
Till på torsdag: Ta först reda på ordens betydelse. Läs sedan kapitel 19 och 20
Kap 19. (Åsa ensam)
Ord: solvarv, midvinterfest, släde, kåda,
Kap. 20 (Vem vet verifrån vinterns vindar viner)
Ord: bar (marken), flammande tjärbloss,  blodkorv, torvtak,bullrig,


Skrivuppgift: (Skriv i uppgiften på Google classroom eller i blå läxboken)


  • Tänk dig att du är Petit och att du får chansen att skriva ett brev hem till din riktiga familj. Vad skulle du skriva?

Nyhetsrapportörer v.20: Isabelle, Emmie, Erik och Viktor
Nästa vecka kommer vi att filma våra nyhetsrapportörer så förbered er ordentligt:)


Kom ihåg:
Onsdag 18/5 halv studiedag (eleverna slutar 12.30) fritids öppet som vanligt.
Torsdag 26/5 (samma som ovan)
Måndagen 23/5 simning efter lunch i Sollentuna simhall.
Måndagen 30/5 föräldramöte med viktig information angående nästa läsår kl. 18.30. Separat inbjudan kommer nästa vecka.


Trevlig helg önskar Karin, Janina och NarminInga kommentarer:

Skicka en kommentar