fredag 14 oktober 2016

Veckobrev v 41

Hej igen alla föräldrar!

Det känns som om tiden rusar fram, nu har vi bara två veckor kvar till höstlov!
Även denna vecka har varit en bra arbetsvecka och klassen jobbar för det mesta mycket bra i klassrummet. De allra flesta sköter sina läxor perfekt och jag känner mig stolt och glad när jag rättar deras skrivböcker och ser vilka framsteg de allra flesta har gjort. Det gäller allt ifrån handstilen, stavningen och förmågan att skriva bra sammanfattningar och andra typer av texter. Det känns som om jag har fått en väldigt vetgirig och nyfiken klass som verkligen vill lära sig allt de kan! Härligt att få undervisa sådana barn!

 Förra fredagen pratade ju några föräldrar och jag med eleverna om att tjäna pengar till en klasskassa för att kunna göra en kul klassaktivitet i sexan. Vad det blir beror ju förstås på hur mycket eleverna lyckas samla ihop. Maarit Kellokoski tog initiativet att kolla upp ett par saker som är lätt att sälja och idag var hon åter i klassen och delade ut papper till eleverna med information om produkter från kakservice och delikatesskungen. Eleverna gillade idén och vill nu sälja dessa produkter innan jul. De har ca 4 veckor på sig att ta upp beställningar och varorna levereras sen i början av december. Det finns inget minimikrav på hur mycket de ska sälja utan alla gör så gott de kan utan att känna sig pressade. Det är förstås viktigt att ni föräldrar läser igenom pappren så att ni vet vad som gäller. Har ni frågor så maila gärna direkt till Maarit: maaritbyman76@gmail.com 

Nästa vecka:
Läxor till onsdag: Läs s. 84 - 99 i Fröken Europa
                            Nyhetsrapportörer är Alex, Nicholas, Noa och Alexander
                fredag: Engelska kapitel 5, läs + översätt texten högt för någon minst två gånger 
                             och lär dig stava till glosorna som du fick hem idag.
                             Förbered din Halloweenberättelse hemma genom att fylla i rutorna och 
                             cirklarna på pappret du fick hem idag. Berättelsen skriver vi i skolan sen.

Fortsätt att träna på gångertabellerna. Vi gör nu ett gångertest varje vecka för att se om resultatet förbättras från vecka till vecka.

Trevlig helg önskar 
Karin och Narmin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar