fredag 21 oktober 2016

Veckobrev v 42

Hej alla barn och föräldrar i 5C

Det är fredag eftermiddag, eleverna har gått och lugnet har lägrat sig i klassrummet. Jag ska nu försöka att sammanfatta veckan som gått...

Arbetet i klassrummet flyter på bra i alla ämnen. I matematiken tränar vi vidare på multiplikation och division, i svenskan har vi läst vidare i Fröken Europa, tränat högläsning, rättstavning samt börjat skriva våra spökberättelser, i engelskan gjorde vi denna vecka en ganska svår hörförståelse och vi har även tränat på motsatsord, läsförståelse och haft glosförhör. I både NO och SO håller vi på att avsluta de arbetsområden vi arbetat med för att efter höstlovet börja med nya utmaningar! I SO:n har vi tjuvstartat lite med att se första delen av Geografens testamente Norden vilket eleverna har längtat efter länge. I torsdags var slöjdläraren Daniel sjuk och då fick halva klassen göra Halloweenpyssel. Nästa vecka börjar klassen med bild på onsdagar, det kommer de att gilla. 

Det blir emellanåt lite pratigt och högljutt i klassrummet och vi har idag pratat om vikten av att vi behåller det fina lugnet som ger den arbetsro och som alla vill ha och mår bra av. Det betyder att alla i klassen måste lyssna direkt läraren säger till, utan att man ska behöva höja rösten. Vi har tidigare kommit överens om att om vi inte spiller onödig tid, då vi t ex ska hämta något i lådan eller byta arbete, så hinner vi göra många roliga saker som eleverna själva får vara med att välja. De är så kloka när vi har dessa diskussioner, men sen gäller det att komma ihåg vad vi sa.  

Nästa vecka:
Måndag är halv studiedag. Eleverna slutar kl.12.30, fritids är öppet som vanlig.

Läxor till: 
Tisdag: Klar med matteboken fram till diagnosen på kapitel 10

Onsdag: läsläxa i Fröken Europa s.100-116. William, Edvin, Siham och Blom är nyhetspresentatörer. 

Fredag: Engelska text och glosor till kapitel 6. Glosorna delas ut på måndag (jag hann inte med idag).

Trevlig helg önskar 
Karin och NarminInga kommentarer:

Skicka en kommentar