fredag 7 oktober 2016

Veckobrev v.40

Hej igen alla barn och föräldrar i 5C,

Veckan som gått har varit en bra arbetsvecka då vi fokuserat mycket på skrivande. Vi har bl a tränat på att skriva sammanfattningar och personbeskrivningar, skriftligt förklarat viktiga tidningsbegrepp, svarat på "mellan raderna frågor" till en text och pratat länge om den spännande texten som var läsläxa den här gången. Även denna vecka gjorde våra 4 nyhetsrapportörer strålande bra presentationer av sina nyheter. Vi har också sett en film och diskuterat begreppet källkritik och hur man kan veta att det som står i tidningen är sant. I matematiken har vi kämpat vidare med multiplikation. Glöm inte att träna på de lite svårare gångertabellerna även hemma. 
Idag hade vi engelska på morgonen och jag överraskade eleverna genom att börja dagen med "Tea time"! Det var en mysig start på dagen som tyvärr slutade med att elen i klassrummet bröts p g a att jag använde två vattenkokare samtidigt och då gick proppen! Allt som har med elen att göra sköts av ett serviceföretag så vi blev strömlösa hela dagen och jag kunde inte använda min dator. 
Veckan avslutades som vanligt med Elevens val, vilket alla i klassen gillar. Vi hade också besök av Petra (Viktors mamma) och Maarit (Williams mamma) och då pratade vi med barnen om att börja samla pengar för att kunna hitta på något roligt tillsammans i sexan. Alla barnen ville det och de är alla beredda på att jobba för att få ihop lite pengar!

Vecka 41
Läxor till:
Onsdag: Läs s 67 - 83 i Fröken Europa, läs gärna några av sidorna högt.
              Nyhetsrapporter:
Fredag: Engelska "Round up 1" i WB        repetera glosorna fr kap 1 - 4
Matematik: Träna på multiplikationstabellerna

Trevlig helg önskar
Karin o NarminInga kommentarer:

Skicka en kommentar