fredag 25 november 2016

Veckobrev v 47

Hej igen alla barn och föräldrar i klass 5C,

Fredag eftermiddag och jag sitter i klassrummet och jobbar i väntan på att klassfesten ska börja. Jag hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma och att barnen (och klassföräldrarna) får en rolig kväll!

Det har varit en bra vecka och idag har jag fått njuta av många fina små presentationer på engelska. Alla var jätteduktiga och det var en salig blandning av ämnen som presenterades, basket, husdjur, ridning, dans, tomater, längdskidåkning, ett speciellt halsband, Colosseum, attentaten mot World trade center den 11/9 mm. Några elever hade gjort bilder, fyndiga presentationer eller videoklipp till sina redovisningar, detta var absolut inte nödvändigt men kul för oss som tittade. Här är ett exempel https://tellagami.com/gami/PLK6MU/ Kan ni höra vilken elev det är som pratar på videon? 
Med tanke på vilken tid många av eleverna lägger ner på läxor av det här slaget så tror jag att det är populära hemuppgifter!

I SV/SO så håller vi nu på med att eleverna har fått läsa in sig på och jobba med ett land i Norden och nästa vecka ska de sen få sitta i tvärgrupper (en från varje land) och jämföra och diskutera likheter och olikheter mellan länderna. Detta arbete har tagit mycket tid och därför har jag använt både svenska och SO-tid för att vi ska bli klara. Vi tittar också på Geografens testamente och på Lilla Aktuellt varje vecka.

I matte jobbar vi nu med stora tal och tränar uppställningar i alla fyra räknesätten. Lite problemlösning har vi också varje vecka.

Träslöjdsläraren Daniel har tyvärr varit sjuk i flera veckor och det har varit omöjligt att hitta en vikarie som klarar av alla maskiner i slöjdsalen, därför har halva klassen fått jobba med andra saker på slöjdlektionerna. Den här veckan var Daniel äntligen tillbaka, men lektionen innan vår skar han sig så illa i handen att han var tvungen att åka in och sy. Det medförde att 5C även denna vecka blev utan träslöjd. Olyckligt förstås, och vi får se om det är möjligt att ge den här gruppen lite extra tid för att ta igen det de har missat.

Vecka 48
En helt vanlig arbetsvecka utan några speciella avbrott.
Läxor till
Onsdag: Läs fröken Europa fram till s 180 och var beredd på att svara skriftligt på frågor om texten.
Fredag: Engelska glosor + text till kapitel 8 
What´s up åk 5 övningsmästaren
Den här gången finns det två nivåer på läxa 
     nivå 1 Läs texten på s 31 och lär dig 15 glosor (delas ut på måndag)
     nivå 2 Läs texten på s.31-32 och lär dig 20 glosor (delas ut måndag)

Matteläxa är en stencil med "svåra hörnet" i multiplikation. Vi gör uppgifterna en gång tillsammans på måndag och sen tar man hem pappret och upprepar uppgifterna en gång/dag i en vecka, innan man lämnar in pappret till Karin måndagen därpå 5/12.

Trevlig helg,
Karin     


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar