onsdag 11 januari 2017

Veckobrev v 2

Hej och god fortsättning på er alla!

Hoppas att ni alla har haft en vilsam ledighet och att ni liksom jag nu tycker att det är lite skönt att komma in i rutinerna igen. 
Tyvärr blev det en lite tråkig start i måndags morse, skolan har under lovet utsatts för olika typer av skadegörelse och klotter och även vårt klassrum drabbades. Vi hade klotter i klassrummet och många saker var nerrivna och slängda på golvet och flera elever saknade saker i sina lådor, bl a dyra pennfodral. Jag är verkligen ledsen över det. 

Vi körde direkt igång med nytt arbete och redan denna vecka har eleverna fått några engelska glosor (kroppsdelar) i läxa till fredag. Vi har också börjat ett nytt läsprojekt där vi den här gången läser klassiker. De flesta har på biblioteket valt varsin "lättläst klassiker" på ca 100 sidor och vi kommer att läsa den både hemma och i skolan, ca 30 sidor/vecka och på måndagar och fredagar kommer vi att på olika sätt arbeta med den i skolan.

I matte så är det fokus på att bli klar med kapitlet om area och enhetsomvandling. Beroende på att så många var sjuka på slutet av höstterminen så är det många som ligger lite efter och troligen behöver ta hem och räkan för att hinna ikapp. De vet själva hur de ligger till.

På SO lektionerna har vi jobbat hårt med egna presentationer av länder i Europa och idag hade vi nöjet att få höra inte mindre än 6 elever göra sina fina presentationer.

Nu lite info om kommande veckor och aktiviteter:
Vecka 3
Måndag 16/1 hel studiedag, hela skolan är stängd.
Torsdag 19/1 halv studiedag, eleverna går hem 12.30, fritids är öppet.

Vecka 4
Karin i London tisdag -fredag, vikarie i klassen.
Sollentuna kommun söker varje år internationaliseringsbidrag för att kunna skicka några lärare från varje skola på BETT mässan i London. Det är dagar då man får föreläsningar av kända skolforskare, studiebesök på en engelsk supermodern skola och i övrigt blir inspirerad av den senaste it-tekniken som används i skolans värld. I år blev jag för första gången erbjuden att åka med och jag tycker att det ska bli väldigt spännande. 

Vecka 5
Utvecklingssamtalsvecka
Har ni önskemål om dag och tid så maila mig gärna, annars får ni förstås en tid tilldelad av mig.

Vänliga hälsningar 
Karin  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar