fredag 20 januari 2017

Veckobrev v.3

Hej igen alla barn och föräldrar i klass 5C,

En lite kortare vecka för barnen eftersom det var studiedag i måndags och halva torsdagen. Några av eleverna hann i början på veckan testa skridskobanan på skolgården, innan det återigen blev töväder och en enda stor vattenpöl. Lite trist att vintern inte kan få stanna kvar utan att det blir varmt och kallt om vartannat. Vi har iallafall planerat in en friluftsdag med skridsko på Vallen tisdagen den 7/2.

I klassrummet har vi bytt platser och eleverna sitter nu i grupper. Det känns och ser trevligt ut, men några i klassen har klagat på att det varit rörigare den här veckan och jag har redan gjort några ändringar i placeringen. Vi provar en vecka till, men fungerar det inte flyttar jag tillbaka dem 2 och 2. 

Det är just nu vikarie på NO lektionerna eftersom Jenny precis har fått barn och vi inte har lyckats rekrytera någon ny NO lärare. Både idrottsläraren Roger och musikläraren Marie har också sagt upp sig och vi håller tummarna för att vi så snart som möjligt hittar utbildade ersättare även till de tjänsterna. Marie är dock kvar fram till sportlovet. När det blir många vikarier blir det också lätt rörigare i klasserna än när det är kontinuitet på lärarsidan. Jag gör mitt bästa för att få eleverna att förstå att vi alla mår bäst när det är arbetsro i klassen och att alla har ett gemensamt ansvar för att skapa det lugn vi alla vill ha. 5C vet precis vad jag förväntar mig av dem och jag vet att de både kan och vill.   

Alla har nu gjort sina presentationer av ett land i Europa och det har de klarat med glans. De allra flesta är jätteduktiga på att kombinera bild och text på ett snyggt sätt så att det blir spännande och lärorikt att titta och lyssna. 

I svenskan har vi jobbat med särskrivning och tittat på många roliga exempel där betydelsen ändras helt om man delar på ord som bör sitta ihop. 

I matten har vi börjat med decimaltal och enhetsomvandling och vi har gjort flera praktiska övningar för att befästa kunskaperna. Detta är också utmärkt att träna hemma genom att mäta saker både i m, dm och cm eller l, dl, msk och tsk. 

Läxor mm v 4
Till måndag: Ta med klassikern och engelskaböckerna till skolan
Tisdag- Fredag: Karin i London, vikarie + Narmin i klassen
Till fredag: Engelska glosor + läsläxa kapitel 10
                 Läs ytterligare ca 30 sidor i din klassiker.
                 Inget nytt veckobrev p g a Karins frånvaro

Vecka 5
Utvecklingssamtalsvecka, se separat schema för tider. 
Läxa till fredag: Läsläxa + glosor till kapitel 11
                        Läs 30 sidor i din klassiker och ta med den till skolan.


Trevlig helg önskar Karin och Narmin
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar