fredag 10 februari 2017

Veckobrev v6

Hej alla barn och föräldrar i 5C,

Nu har vintern kommit tillbaka och vi har fin is på fotbollsplanen tack vare vår klippa, Mikael W, som kämpar flera timmar varje dag med att skotta, spola och fixa så att eleverna ska kunna åka skridskor på raster och idrottslektioner.


Under veckan har vi jobbat klart med bråk och decimaltal i matten. Eleverna har förutom en del problemlösning även fått göra en egen tallinje där de visat att de förstår sambandet mellan bråk och decimaltal.

Vi avslutar nästa vecka Europas geografi med ett prov på fredag. Det är ganska mycket fakta och jag har skickat hem ett träningshäfte som vi även har arbetat med i skolan. De ska ha arbetat med texten och alla nya begrepp tillsammans med vikarien när jag var i England. Den här veckan har vi på nytt gått igenom häftet och tillsammans gjort understrykningar och förklaringar i häftet. Det är även lite kartkunskap där jag vill att de kan minst 18 länder, 10 stora städer, 4 bergskedjor och 5 hav och 3 floder i Europa. Jag kommer att fortsätta prata om klimat och naturtyper och förklara mer kring de nya begreppen nästa vecka, men häftet ska ha lagts i ryggan idag, så börja gärna i god tid att träna hemma.

På engelskan idag har nästan alla elever visat att de klarat av en lite svårare läxa med glans. De har på engelska skrivit om och berättat för klassen om en klassiker som de har läst. Några gjorde det för hela klassen och några valde att berätta för en lite mindre grupp, men alla läste upp vad de skrivit.

Vi har nu avslutat vårt klassikertema som vi kört både på svenskan och engelskan. Det innebär att det inte längre är någon läsläxa i svenska, men peppa gärna era barn att läsa så mycket som möjligt även om de inte har en specifik läsläxa.

Nästa vecka:
Onsdag 15/2 Alla har en lektion i klassrummet på morgonen och därefter promenad till Väsjöbacken, där alla ska få prova på att åka slalom. Vi är i backen från 10-13, därefter går vi tillbaka till skolan. Några elever kan av olika anledningar inte åka skidor och de stannar kvar i skolan med en personal. Jag vill ha intyg från förälder om något barn har tillåtelse att stanna kvar i backen efter skoldagen. Detta gäller bara om man har egen utrustning, de som hyr måste lämna tillbaka grejerna senast kl.13.
Se även tidigare utskick från Linda om dagen i Väsjöbacken!
Glöm inte egen matsäck! 

Fredag: Geografiprov och därför ingen engelskaläxa.

Trevlig helg önskar Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar