fredag 17 februari 2017

Veckobrev v7

Hej alla barn och föräldrar i 5C,

En riktigt fin vintervecka har vi haft, is på skolgården och en riktigt härlig friluftsdag i strålande solsken i onsdags. Dagen i Väsjöbacken blev en succé med tanke på hur många elever som aldrig tidigare hade stått på slalomskidor och som i slutet av dagen åkte obehindrat ända från toppen av backen. Det gav nog mersmak hos många av eleverna som efteråt sa att de kände sig stolta över att de vågat ge sig ut i backen! Tack också till Johan och Oscar som var med och hjälpte till som skidlärare mm, er hjälp var guld värd för mig när jag i början kämpade med att lära alla nybörjare att åka lift, bromsa och svänga!

I klassrummet har arbetet flutit på bra som vanligt och vi har gjort en del praktisk matte med vikt och volym. Det finns inget bättre sätt att lära sig att skilja på de olika måtten än att få följa ett recept och baka något gott till familjen. Så om ni har möjlighet, låt barnen baka i helgen! Se det som en kul matteläxa!

Idag har vi haft prov på Europa och de flesta elever hade tränat mycket hemma, men de var ändå lite nervösa och jag väntar med spänning på att se hur de har lyckats. 

Nästa vecka:
Måndag: Studiedag för alla lärare och ledigt för eleverna. 
Läxa till
Fredag: Engelska (individuellt valda) glosor till kapitel 12

Vecka 9 är det sportlov!

Trevlig helg önskar Karin och Narmin

Här är några bilder som Johan (Viktors pappa) tog i Väsjöbacken! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar