fredag 24 februari 2017

Veckobrev v.8

Hej alla barn och föräldrar i 5c,

Februari lider mot sitt slut och sportlovet står för dörren. 
Två fina vinterfriluftsdagar har vi haft, men vi kan väl hoppas på att vintervädret håller i sig några veckor till. Nästa vecka är det ingen skola, men fritids är förstås öppet för inskrivna barn. 

Det har varit en riktigt bra vecka i klassrummet och eleverna har arbetat bra med vikt och volym i matten, vi hade praktisk matematik och bakade chokladbollar i onsdags och då tränade vi på att räkna ut hur man dubblar och halverar recept. Kul att så många av eleverna även fått baka hemma! Det är bra och rolig matematik!

I svenska har vi börjat arbeta med att skriva argumenterande text och vi har tittat lite på kriterierna för årets skrivuppgifter(NP)för åk 6. Om ett år är det vår tur och jag tror att det är bra att eleverna redan nu vet vad de förväntas klara och vad som krävs för att nå högre än E nivå.
I So har vi nu avslutat geografin och börjat med historiadelen. Denna vecka har vi repeterat vad vi i fyran lärde oss om Medeltiden och sen ska vi fortsätta med Vasatid och Stormaktstid. 

Efter sportlovet ska alla åk 5 elever en f m få prova på de olika språkvalen nere i Edsbergsskolan. Till åk 6 ska eleverna göra ett nytt språkval. De får då välja mellan tyska, franska, spanska eller extra engelska och kommer två gånger i veckan att få gå ner till Edsbergsskolan för att få sin undervisning. Det blir som en mjuk inskolning till högstadiet.

Efter sportlovet välkomnar vi en ny klasskamrat till 5C, Hasan som gått i förberedelseklassen under hela hösten är nu redo att börja i stor klass och vi har idag förberett allt för hans start i 5C. Både klassen och Hasan är nu mycket förväntansfulla och jag är övertygad om att han kommer att trivas hos oss.

Vecka 10
Onsdag: prova på lektioner i Edsbergsskolan. Vi går tillsammans från Rösjöskolan kl. 8.10 så se till att vara här i tid.
Fredag: Engelskaläxa glosor och text till kapitel 13. (Delas ut på måndagen)

Trevlig helg önskar Karin o Narmin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar