fredag 17 mars 2017

Veckobrev v 11

Hej alla barn och föräldrar i 5C,

Vilket vårväder vi har haft den här veckan! Man blir på gott humör och riktigt känner hur energin kommer tillbaka med solljuset.

Det har varit en riktigt bra arbetsvecka och vi har fått mycket gjort i klassrummet. Idrotten har fungerat mycket bra med det nya konceptet som Anna och Alex har infört.

I matten har vi pratat om temperatur, tabeller, diagram och medelvärde. Eleverna har även gjort ett matteprov på förra temat vikt och volym. Vi kommer under några veckor att mäta temperaturen varje dag och fylla i ett diagram i klassrummet.

På SO lektionerna har vi nu dragit igång med historia, Vasatiden och Stormaktstiden. Jag har berättat flera spännande historier och klassen har varit nyfikna och väldigt engagerade, det är stunder då jag tycker att jag har världens roligaste jobb!!! Tanken är att vi så småningom tillsammans med bildlärarna ska göra en digital tidning där vi publicerar texter och bilder för att visa vad vi lärt oss i historia.

På svenskan har vi gjort en skrivuppgift som är en gammal NP-uppgift för åk 6. Eleverna fick instruktionen att skriva en text som passade ihop med en bild och ett par dagar senare (idag) fick de se betygskriterierna, exempel på texter på F,E,C och A nivå. Efter det fick de försöka bedöma sin egen text med hjälp av en checklista. Jag tror att det är bra att redan nu börja göra eleverna medvetna om vad som krävs i åk 6 för att få de betyg man strävar efter. Eleverna har då lite tid på sig att jobba med det som behöver förbättras. Det viktigaste, och det jag försöker att förmedla är att inget är gratis, vill man ha höga betyg så måste man anstränga sig. Det är härligt att lyckas när man har jobbat hårt för något!

Förra fredagens glosförhör var det bästa någonsin för 5c. Alla hade pluggat ordentligt och resultatet var lysande, så idag när de fick tillbaka sina läxförhörsböcker blev det även en liten belöning!

Nästa vecka:
Fredag: engelska glosor + läs och översätt kap 15

Trevlig helg önskar Karin och Narmin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar