fredag 31 mars 2017

Veckobrev v.13

Hej alla barn och föräldrar i 5C,

Idag har vi haft en spännande och lärorik dag på Karlbergs slott tillsammans med Jacobs pappa, Oscar. Vi blev mycket väl omhändertagna av Oscar och en av hans militärkollegor som berättade massor om slottet, stormaktstiden och de kungar och fältherrar som huserat här. Vi fick även träffa en av kadetterna som höll på att utbilda sig till stridspilot och han berättade lite om hur det var att gå i skolan på Karlberg. Eleverna skötte sig utmärkt och det blev en fin avslutning på en bra vecka. Stort tack till Oscar och Camilla som hela dagen hjälpte mig att hålla koll på klassen. Här är några bilder från dagens utflykt:
5C i rikssalen, utanför huvudentrén, i ett av rummen där Karl XII lekte som barn och till sist platsen där samma kung begravt sin favorithund Pompe.Nästa vecka är det sista arbetsveckan innan påsklovet och det blir en kort vecka för eleverna eftersom det är studiedag på fredagen. Fritids är dock öppet för de som är inskrivna. 

Det är ingen engelskaläxa utan istället så tar vi en repetitionsvecka och sen gör vi ett prov veckan efter påsk. Det blir alltså en läxfri vecka!! 

På måndag eftermiddag har jag bett alla tjejer att stanna kvar en stund efter skolan, det är naturligtvis frivilligt, men alla sa att de kunde och ville stanna. Vi ska ha lite tjejsnack och för att kunna prata i lugn och ro och ta upp de ämnen som tjejerna har önskat gör vi det efter skoltid. Jag tar med lite fika åt oss. 

Trevlig helg önskar Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar