torsdag 18 maj 2017

Veckobrev v 20-21

Hej alla barn och föräldrar i 5C,

Efter ett par kyliga veckor verkar nu äntligen värmen komma tillbaka, härligt! Det drar också ihop sig och nerräkning till sommarlovet har börjat. De sista veckorna är det alltid kortveckor och mycket "annat" som händer, så vi lärare räknar hur många lektioner det är kvar i varje ämne och försöker att sy ihop säcken på ett bra sätt.

Jag missade i förra veckobrevet att skriva att jag den här fredagen är på fortbildning i historia. Narmin håller ställningarna i klassen.
Måndag - onsdag har fungerat som det brukar, bra fokus på lektionerna, men en del stök på rasterna. Trots flera vuxna på fotbollsplanen är det några elever som har en sån aggressiv attityd att det ständigt uppstår konflikter. Vi pratar om det både enskilt med de elever det gäller och på gruppnivå, men i några fall finns det inte något annat att göra än att stänga av dem från matchspel. Dessa elever får inte förstöra för alla som älskar att spela och som följer reglerna vi har satt upp. Detta är tråkigt och tar otroligt mycket tid och energi från oss alla. En eloge till de elever som tydligt tar avstånd och väljer andra rastaktiviteter när det blir otrevlig stämning.

Vi hade i onsdags studiebesök av några tyska herrar på skolan och 5C var en av klasserna som fick besök. De var mycket imponerade av barnens engelska kunskaper och av Rösjöskolan som helhet.

Nu är planeringen inför hösten i full gång och jag kan berätta att Narmin och jag fortsätter med blivande 6C och vi får vara kvar i vårt klassrum. 😄 Jag kommer att fortsätta att jobba 80% och vara ledig en dag/vecka. Det är också klart att vi åker på lägerskolan till Bergslagen 4 dagar i mitten av september. Mer info om detta kommer inom kort.

Vecka 21
Inga läxor
Torsdag, fredag lov

Vecka 22
Bildutställning i Edsbergs centrum tisdag - torsdag, sep inbjudan kommer inom kort.
Narmin ska gå simlärarutbildning.
Läxor
Läsläxa och engelska glosor kap. 20 till fredag

Önskar er alla en riktigt skön helg!
Karin o NarminInga kommentarer:

Skicka en kommentar