onsdag 14 juni 2017

Veckobrev v24

Kära barn och föräldrar i klass 5C,


Här kommer nu läsårets sista veckobrev. I måndags åkte vi in till stan och gick en ganska lång promenad, stannade och tittade på flera kända platser och byggnader i vår vackra huvudstad, var inne på Livrustkammaren och såg en del av högvaktsavlösningen på slottet. Det regnade på morgonen men när det var dags att äta matsäck sprack det upp och solen tittade fram. Vi hade en skön dag som avslutades med glass. Tack Petra Selenius som följde med oss hela dagen och som tog bilden på klassen.

Idag har vi städat klassrummet och eleverna har tagit hem många papper och böcker. En del av eleverna vill inte ta hem något, utan bara slänga allt direkt. Jag har sagt att de inte får slänga något här, utan först hemma när ni vuxna har fått chansen att titta på prov, diagnoser, läxförhörsboken mm som jag hoppas och tror att ni vill se. 

Jag hade en förhoppning om att hinna gå igenom alla omdömen enskilt med eleverna innan sommaren, men har tyvärr inte hunnit med det. Det får vänta till i höst. Då får också ni föräldrar inloggningsuppgifter till Infomentor så att ni kan se allt som kommer att skrivas där.

Det är mycket som händer i höst och vi kommer att ha ett föräldramöte tidigt på terminen där vi informerar om bl a Infomentor, betygssystemet (A-F) och lägerskolan till Bergslagen. Efter den gemensamma informationen behöver vi även samla alla föräldrar till blivande 6C och prata om hur vi ska göra med pengarna i klasskassan. Ska vi fortsätta att samla pengar? Vilken aktivitet är möjlig att genomföra innan klassen slutar på Rösjöskolan? Vi behöver då bilda en liten klassresegrupp som planerar vidare.

Narmin och jag vill nu tacka er alla för ett fint samarbete under läsåret. Allt stöd och pepp som vi får av er föräldrar är ovärderligt för oss de dagar det känns tungt att styra den här ganska svårseglade skutan i rätt riktning. Vi är dock övertygade om att vi om ett år ska ha fått de allra flesta i hamn. Vi hoppas att ni alla nu får en välförtjänt sommarledighet och att vi ses igen i augusti med ny energi. Upprop den 21/3 kl.08.30.

Stor kram från Karin och Narmin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar